- De Benjamin -

Kleine leliestraat 33, Groningen
Franse basis met wereldse invloeden (fusion)
De Benjamin. Restaurant "De Benjamin" in Groningen is het exclusieve huiskamer restaurant waar de ambacht, vers, pure smaken en biologisch hoog in het vaandel staan en de wijn & spijs een uitdaging is. Maar met betaalbare prijzen voor deze goede prijs kwaliteits verhouding. Waar Chefkok Feico & Gastvrouw Anita Risakotta al 10 jaar de septer zwaaien met volle passie en gastvrijheid dat je denkt bij ze op bezoek te zijn.
Geschiedenis. De Benjamin bestaat al 23 jaar waar het eerst begon met eetcafe toen culinair eetcafe en al 17 jaar als Restaurant''De Benjamin''
Sfeer & interieur. strak ,sfeer vol en licht met op gedekte tafels en zacht gele linnen en licht bruine/ecru comvortabele stoelen met ongeveer 28 couverts en groepen t/m 34 is het restaurant knus en ideaal voor lekker met z'n 2en of in groeps verband culinair te genieten. En voor de keuken prinsen/prinsessen geven we ook nog kookcursusen en kookworkshops met bepaalde thema's en is ook op inviduele inschrijving. Voor de thuis eters die lekker culinair thuis willen genieten of thuis het bezoek willen verassen kun u ook bestellen van onze traiteurs lijst dat is vandaag bestellen en morgen dag vers bereid eten ophalen.En voor de thuis genieters doen we sind 2009 ook bij u thuis koken voor meerdere personen dus een compleet verzorgde dag waar u niet om de dranken en of voor het eten/afwas hoeft de denken.
Keuken & kaart. Het keuken team word door Chefkok Feico met veel passie en volledig ambachtelijk produken bereid vanaf het brood t/m het ijs en de friandises bij u koffie/thee. Hij werkt zowel met biologische produkten als met streek produkten en zelfs de groenten zijn onbespoten en vers van benjamins tuinman. Zowel de vegetarier als de vlees en/of viseter komt hier tot zijn recht. De a la carte menukaart veranderd om de 2 a 3 weken en het surprise menu word dagvers ingekocht. De wijnkaart is overzichtelijk met diverse wijnen maar als u een goede wijn/spijs wilt bevelen wij u het wijn arrangement aan wat door Feico & Anita geproeft en bepaalt is.
Telefoon: 050-3140098
Website: http://www.debenjamin.nl

De Benjamin, Kleine leliestraat 33, Groningen
woens/don/zon. 17.30 t/m 22.00 vrij/zaterdag 17.30 t/m 22.30